Rörelsen


Rörelsen i stort
Som det ser ut idag är vi uppdelade på två olika gårdar, Vasken och Bjertorp. Det är endast 20 minuter mellan dem och det fungerar mycket bra då jag själv enkelt kan vara med och köra på båda gårdarna samma dag om så behövs.

Petter Engblom är hovslagare som gör ett jobb av yttersta kvalitét och som vet precis hur jag vill ha det. Vi har ett bra samarbete med ett flertalet kuskar som tillhör den yppersta kuskeliten och det ger oss givetvis en extra krydda. Sen har givetvis också ägarna rätt att komma med önskemål om vem som ska köra deras häst. Vi använder oss av veterinärna Meri Rantakallio och Hanna Lähdekorpi som kommer till vårt stall en gång i veckan. Dom är en stor del i stallets framgång.

Träningsmöjligheter
Vasken
Vi har alltså två gårdar där vi bedriver vår verksamhet. Två toppenanläggningar med mkt fina träningsmöjligheter. 
Dels min egen gård Vasken. 
Där har vi nya stora luftiga stallar och stora fina hagar. En värmningsslinga och en tungsprungen sandbana på 500m. Till detta finns mängder med skogsvägar att tillgå. Här står uteslutande starthästar.

Bjertorp
En komplett träningsanläggning där ALLT finns. Eller vad sägs som:
1200 meters rundbana, 700m rakbana med djupsand, 800 m rakbana med lättare material, 400m galoppbana i djupsand.
Skogsslinga med natursand, Horsewalker, "oändligt" med hagar och betesmarker.
På Bjertorp har vi allt ifrån ettåringar till äldre starthästar. Den lättare rakbanan och rundbanan gör det till drömstället att träna ett och tvååringar på. 
De äldre starthästarna trivs också ypperligt i den underbara miljön och med de fina träningsbanorna. Antalet hästar som personalen har är i regel 8 passhästar per person men det varierar lite och Raoul Engblom jobbar som försteman på Bjertorp.

Träningsavgifter
Följande avgifter debiteras för hästar i Stall Stenströmer träning
Unghästar: 305 kr/dag
2 år och äldre: 355 kr/dag
Till dessa avgifter kan tillkomma andra kostnader, t ex för veterinärbehandling, transporter och utselning av starthäst. Förutom träningsavgifter debiteras 12% på inkörda prispengar för alla hästar

Telefon till Ulf Stenströmer 070 32 66 393 och Raoul Engblom försteman på Bjertorp 070 25 26 536

Känn er varmt välkomna att komma och hälsa på både ute på Vasken och ute på Bjertorp!