Om Ulf Stenströmer

När Ulf Stenströmer var 12 år köpte hans mamma en korvkiosk i samhället Axvall granne med Axevalla travbana. Ulf som bara hade sett travsport på TV innan flytten och blivit fascinerad hamnade snart mitt i smeten.

- I början tog jag alla chanser att vara på publikplats under tävlingarna och jag fastnade oerhört för allt inom travet. Sedan drogs jag mer och mer ner mot stallbacken och eftersom min familj var bekanta med travtränaren Conny Holmberg så började jag springa i hans stall på lediga stunder, berättar Uffe.

Sedan började Uffe som lärling hos Sven-Gunnar Andersson på Stall Palema. Efter det gick flyttlasset många gånger mellan Skara, Halmstad och Bergsåker.
- Jag jobbade som lärling hos Robert Berg, Fredrik C Widman och Preben Kjaersgaard under många år. I början på 2000 tyckte jag det var dags att flytta hemåt. När Roger Grundin erbjöd mig ett jobb som förstalärling tvekade jag aldrig, säger Uffe.

I det läget var målet inställt på att plocka ut en egen licens och i början av 2003 stod han på egna ben.
- Jag hade ett mycket gott samarbete med Roger Grundin och i samband med att han avslutade sin rörelse fick jag ta över både hästägare och hästar från honom. Jag tror jag började med 13-14 hästar på träningslistan.
- Johnny Walker Brew hade jag skött när jag var anställd hos Roger och när han kom hem till Sverige igen efter en sejour i Frankrike fick jag chansen att träna honom.